Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده داستان‌های کودک و نوجوان گفت: آموزش و پرورش برای تاثیرگذاری بیشتر طرح مطالعه داستان بجای پیک نوروزی، باید کتاب‌های داستانی معرفی کند.

ابراهیم حسن‌بیگی که در حوزه رمان‌‌نویسی ویژه کودک و نوجوان سالها فعالیت داشته در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا گفت: سالها است که طرح ترغیب و تشویق کودکان و نوجوانان به کتاب‌خوانی را می‌شنویم و اگرچه این طرح در نگاه اول اقدامی بسیار مثبت شمرده می‌شود اما تاثیرگذاری آن نیاز به برنامه‌ریزی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: از نکات مبهم و سوال‌برانگیز این است که چه راهکارهای آموزشی برای معرفی کتاب و کتابخوان شدن ارائه و اجرایی شده است؟ این‌که کودکان و نوجوانان ترغیب به خواندن کتاب داستان شوند، خوب است اما این‌که چه کتابی به آنها پیشنهاد شود هم مهم است.

حسن بیگی اظهار کرد: من فکر می‌کنم آموزش و پرورش این طرح را در نوروز 1397 بسیار شتابزده و بدون برنامه‌ریزی اجرا کرده و هیچ پیشنهادی برای کودکان و نوجوانان نداشته است، در حالی‌که می‌توان این طرح را با برنامه منسجم و حساب شده، به گونه‌ای اجرا کرد که تاثیرگذار باشد.

وی درباره تداوم این طرح برای کل سال تصریح کرد: من هم مثل تمامی کارشناسان معتقد هستم که مشکل و معضل کتاب‌نخواندن، بحث آموزش است و باید رفع این موضوع از خانواده‌ها و مدارس آغاز شود تا در دانشگاه ادامه پیدا کند.

این نویسنده افزود: نظام تربیتی و آموزشی هیچ برنامه‌ای برای اجرای جدی این طرح نداشته و ما تا کنون دانش‌آموزی داشته‌ایم که صرفا کتاب‌خواندنش به مطالعه کتاب‌های درسی‌اش محدود می‌شود. در حقیقت نظام آموزشی به قدری درگیر حجم کتاب‌های درسی است که فرصت مطالعه بچه‌ها را گرفته و محصلانی که 7 تا 8 ساعت در مدرسه درس می خوانند بخشی از تکالیفشان شامل مواردی است که خانواده‌ها را نیز درگیر می‌کند بنابراین زمانی برای توجه به اهمیت کتاب و کتابخوانی ندارد.

وی گفت: تا وقتی آموزش و پرورش این حجم از مباحث نظری و تئوری را برنامه‌‌ریزی نکند نه فرصتی برای کتاب‌خوانی دانش‌آموزان وجود دارد و نه فرصتی به خانواده ها داده می‌شود تا بحث کتابخوانی را در طول سال نهادینه کنند.

حسن بیگی با تاکید بر ضرورت تجدیدنظر نظام آموزش و پرورش در حجم مباحث نظری بیان کرد: ما بیشتر بر بحث آموزش تمرکز داشته‌‌ایم و در پرورش شاهد بی‌برنامگی و کمبود هستیم.

این نویسنده درباره وضعیت بازار کتاب کودک و نوجوان برای اجرای طرح کتاب‌خوانی تشریح کرد: بازار کتاب خوب است و ما داستان‌های بسیار خوبی برای قشر کودک و نوجوان داریم. همچنین وجود نویسندگانی که مشغول به کارهستند و ناشرانی که فعال هستند نشان می‌دهد ظرفیت لازم برای تولید وجود دارد و از لحاظ تولید و خلق اثر کم‌وکاستی وجود ندارد اما چون بازخوردها خوب نیست بسیاری از نویسندگان کتاب‌هایشان را ارائه نمی‌کنند. بر همین اساس بحث، بحث کتاب‌نخواندن مردم است و چون افراد علاقه‌مند به خواندن نیستند تولید کتاب هم دچار مشکل شده و وضعیت نشر، تیراژ کتاب و اقتصاد صنعت نشر چنین شرایطی پیدا کرده است.

نویسنده «روایتی ساده از ماجرای پیچیده» ضمن تکرار این‌که نه در تولید و نه در عرضه کتاب ناتوانی وجود دارد، درباره این‌که چه راهکاری برای ممانعت از واردشدن فشارهای اقتصادی به خانواده‌ها وجود دارد تصریح کرد: به نسبت هزینه‌هایی که خانواده‌ها متحمل می‌شوند، کتاب کالای گرانی محسوب نمی‌شود. اگر بخواهیم حجم مایحتاج عمومی خانواده‌ها را در نظر بگیریم و هزینه‌هایی که برای تهیه آنها باید صرف شود را محاسبه کنیم، می‌بینیم که کتاب کالای گرانی نیست که بخواهیم بالا بودن قیمت آن را دلیل و علت کتاب‌نخواندن بدانیم.

وی اضافه کرد: من معتقدم از آنجا که مردم ضرورت کتاب خواندن را تشخیص نمی‌دهند، کتاب نمی‌خوانند. اهمیتی که مردم به آموزش می‌دهند، اصلا کم نیست چراکه اکثر خانواده‌ها سعی دارند تا فرزندانشان را در مدارس بسیار خوب ثبت‌نام کنند. خانواده‌ها این ضرورت را احساس کرده‌اند که فرزندشان باید آموزش خوبی ببیند و آینده‌ای روشن داشته باشد و به همین دلیل هم سعی می‌کنند بیشتر کار کنند و درآمدشان را بالا ببرند تا از عهده مخارج تحصیل فرزندشان برآیند.

حسن بیگی در پایان گفت: وقتی خانواده‌ای کتاب خواندن را ضرورت نمی داند، به تبع کودک خود را ترغیب به خواندن نمی‌کند و به دلیل احساس عدم نیازی که دارد هزینه‌ای هم برای کتاب پرداخت نمی‌کند.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۴۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

به گزارش پارس نیوز، حمید طریفی حسینی، درباره ثبت نام دانش آموزان ابتدایی اظهار داشت: ستاد ثبت‌نام وزارت آموزش و پرورش ۱۹ اردیبهشت را برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها مشخص کرده است که این امر به صورت الکترونیک قابل انجام است.

وی ادامه داد: تاکنون سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی حدود یک میلیون نوآموز بدو ورود به دبستان انجام شده است و برای ثبت نام پایه اول این نوآموزان، والدین آن‌ها می‌توانند از تاریخ اعلام شده به سامانه irhttp://my.medu.ir مراجعه کنند.

سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی؛ پیش شرط ثبت‌نام پایه اول

طریفی حسینی یادآور شد: سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان به عنوان پیش شرط مهم ثبت‌نام پایه اول است و از خانواده‌هایی که تاکنون برای سنجش نوآموز بدو ورود به دبستان خود اقدام نکرده اند، درخواست می‌کنم، نسبت به این امر اقدام کنند.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ثبت‌نام اتباع نیز تابع ضوابط و مقررات خاص خود است که پس از ابلاغ شیوه نامه مربوطه ثبت‌نام آن‌ها آغاز خواهد شد.

طریفی حسینی درباره محدوده بندی مدارس با توجه به موقعیت جغرافیایی منازل توضیح داد: نحوه محدوده بندی جغرافیایی مدارس در دستورالعمل ثبت‌نام به استان‌ها اعلام می‌شود.

وی با اشاره به ماده ۴۱ آیین نامه اجرایی مدارس گفت: به منظور توزیع متوازن دانش آموزان، محدوده بندی جغرافیایی با اولویت ثبت‌نام دانش آموزان در نزدیکترین مدرسه به محل سکونت آنان لحاظ می‌شود و ثبت‌نام از دانش‌آموزانی که والدین آنان هر دو شاغل هستند، در مدرسه نزدیک به محل کار پدر یا مادر، منعی ندارد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: ثبت‌نام موردی دانش آموزان ساکن در محدوده مدارس مرزی مناطق آموزش و پرورش به ویژه در کلانشهر‌ها با هماهنگی و نظارت ستاد‌های ثبت نام مناطق آموزشی همجوار امکان پذیر است.

وی درباره زمان ثبت‌نام و طرح سنجش سلامت دانش آموزان، یادآور شد: آموزش و پرورش تقویم اجرایی مرتبط با فعالیت مدرسه از جمله سنجش، ساماندهی نیروی انسانی، ثبت و سفارش کتاب درسی و ثبت‌نام دانش آموزان را به عقب کشیده و ساماندهی این موارد باید تا مرداد انجام شود تا فرصت برنامه‌ریزی آموزشی به مدارس داده شود.

منبع : دانشجو

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد