Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: در اصفهان باید برای تعیین تکلیف نهایی، همه دستگاه ها به اجماع نهایی برسند و در زمینه شعار "نه به پلاستیک"، همه ادارات باید از خودشان شروع کنند.

سیدرحمان دانیالی در همایش روز زمین پاک که صبح یک‌شنبه_ دوم اردیهبشت‌ماه_ همزمان با روز زمین در سالن همایش های کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: مهم ترین نکته در بحث پسماند شعار "از خودمان شروع کنیم" است که اگر در این حوزه اقدامات سازنده ای داشته باشیم قطعا شهر و کشور پاک تری خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه پیشنهاد زمین پاک در یونسکو از طرف فرزند یک مبلغ دینی صورت گرفت و پذیرفته شد، افزود: در دین مبین اسلام اشارات بسیاری در خصوص مسایل زیست محیطی آمده است و علی‌رغم همه این اشارات متاسفانه اقدامات و توجهی به این زمینه نداشته ایم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تصریح کرد: در دولت ها نیز موارد متعددی شامل رعایت استانداردها، مشارکت مردم، پیگیری اقتصاد سبز و ایجاد شفافیت در موارد زیست محیطی آمده است اما به نظر می رسد علی‌رغم تمام این قوانین، هیچ چیزی به اندازه آموزش، مفید و موثر نبوده است.

دانیالی با تاکید بر فعالیت خوب سمن های محیط زیستی در اصفهان گفت: متاسفانه در این زمینه دو نقص دیده می شود که تداوم ارتباطات با مجموعه های محیط زیستی و هم‌چنین سستی دستگاه های اجرایی برای جلب مشارکت اجتماعی دیده می شود

وی با تاکید بر اینکه قانون مدیریت پسماند از بهترین قوانین محیط زیستی است، افزود: متاسفانه همه دستگاه های اجرایی کوتاهی بسیاری در این زمینه داشته اند که شرایط زیست محیطی را به وضعیت نامطلوبی کشانده است.

دنیالی در خصوص دلایل مشکلات زاینده رود، تصریح کرد: عدم توجه، خوش خیالی و بی خیالی نسبت به بهره برداری بی رویه و توسعه های ناهمگون در موارد مختلف در استان بالادستی و پایین دستی، وضعیت زاینده رود و تالاب گاوخونی را با تبعات بسیار ناخوشایندی روبه‌رو ساخته است.

وی با تاکید بر اینکه به غیر از تنش اجتماعی، خشکی گاوخونی، کانونی برای تولید گرد و غبار وسیع بوده است، گفت: گرد و غبار تالاب گاوخونی تا شعاع هزار کیلومتری همراه با ذرات باردار فلزی اثرات بسیار وحشتناکی بر محیط زیست و سلامت جامعه خواهد داشت.

وی در خصوص شیوه نامطلوب دفن زباله های افزود: متاسفانه ۹۵ درصد شیوه دفن زباله در ایران به صورت تلمباری است که این خود فاجعه ای بزرگ است و به معنای وجود رودخانه های بزرگ از شیرابه خواهدبود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: ۵ هزار تُن پلاستیک در زباله های ما تولید می شود و اعداد و ارقام در خصوص تولید زباله بسیار تکان دهنده است و به شدت نیازمند کار اجرایی، آموزشی و عملیاتی در این زمینه هستیم که شهرداری اصفهان نیز در این زمینه فعالیت های خوبی را داشته است.

دانیالی با دعوت از سازمان های مردم نهاد برای توجه بیشتر به مسایل زیست محیطی و کمک به دستگاه های اجرایی افزود: متاسفانه تکلیف اصفهان هنوز مشخص نیست که آیا اصفهان می خواهد یک شهر توریستی باشد یا یک شهر علمی و یا صنعتی، در حالی که در دنیا و کشورهای مختلف برای شهرهای خود در حوزه های مشخص، برنامه مشخصی دارند و دستگاه های مختلف اجرایی آنها برای رسیدن به آن هدف تلاش می کنند.

وی با انتقاد از بلاتکلیفی اصفهان در حوزه های مختلف گفت: به نظر می رسد در اصفهان باید برای تعیین تکلیف نهایی، همه دستگاه ها به یک اجماع نهایی برسند و در زمینه شعار "نه به پلاستیک"، همه ادارات باید از خودشان شروع کنند و وظیفه سازمان های مردم نهاد نیز در این خصوص، مطرح کردن مطالبات به حق مردم از جامعه و دستگاه ها است.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۵۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

شهرستان چادگان در ۱۲۰ کیلومتری غرب اصفهان، از آب و هوای دلنشینی در فصل بهار و تابستان برخوردار است و هرساله مسافران زیادی را از سراسر کشور به خود جذب می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، شهرستان چادگان یکی از خوش آب‌وهواترین شهرستان‌ها در استان اصفهان است که در طول سال میزبان گردشگران زیادی از استان اصفهان و سایر استان‌ها است. چادگان قدمتی دیرینه در تاریخ ایران دارد و کتاب‌های تاریخی قدمت آن به دوران صفویه نسبت داده‌اند، از دیگر نام‌های قدیمی این شهرستان می‌توان به پرتیکان و پاراتاک اشاره کرد.

مردم ساکن در شهرستان چادگان به زبان ترکی قشقایی صحبت می‌کنند و در بعضی روستاهای اطراف لرهای بختیاری ساکن هستند، با سفری به سمت روستاهای اورگان و چنارود آثاری از شیرهای سنگی را مشاهده می‌کنید که نشان دهنده حضور بختیاری‌ها و عشایر در این مناطق است.

طبیعت پرطرفدار چادگان

وجود طبیعت جذاب و بکر در این منطقه در کنار اماکن گردشگری، این شهرستان را به یکی از قطب‌های توریستی استان اصفهان تبدیل کرده و از زیبایی‌های این منطقه وجود دریاچه زاینده‌رود و چشمه‌های فراوان است.

یکی از پل‌های تاریخی در چادگان، پل اورگان است که به وسیله شخصی به نام حاج جلیل استکی از اهالی اورگان بر روی زاینده‌رود بنا شده است؛ پل اورگان معماری زیبایی دارد و به وسیله سنگ‌های محلی و ملات گچ ساخته و با آجر تزئین شده است.

این پل دارای یازده دهانه و دوازده پایه است و در قسمت میانی طاقچه‌ای برای آن تعبیه شده است تا در زمان طغیان رودخانه، از فشار آبی آن کم شود؛ گفته می‌شود این پل تاریخی یادگاری از اقوام بختیاری در چادگان است که در سال ۱۳۸۳ به ثبت ملی رسیده است.

علاوه بر آثار تاریخی زیبا در شهر ساحلی چادگان، مجتمع‌های گردشی زیادی در اطراف زاینده‌رود قرار دارد که مقصد بسیاری از مسافران است.

یکی از مهم‌ترین مجتمع‌های گردشگری در چادگان دهکده تفریحی زاینده‌رود (عمران) است، در این دهکده ویلاهایی برای ارگان‌های دولتی وجود دارد که از امکانات تفریحی گسترده‌ای همچون سینما، پارک‌های بازی، باشگاه ورزشی، استخر، زمین اسکیت و رستوران‌های متنوع برخوردار است؛ قایقرانی در دریاچه زاینده‌رود انجام می‌شود و جزیره مجنون یکی از جاذبه‌های زیبا و دیدنی دریاچه است.

در این دهکده هر ساله با آغاز فصل بهار جشنواره اقوام ساکن در چادگان برگزار می‌شود که هدف از برپایی آن، آشنایی مسافران با آداب و رسوم، لباس و غذاهای محلی این شهرستان است.

در این جشنواره صنایع‌دستی بانوان منطقه همچون گلیم‌بافی و جاجیم‌بافی، لباس‌های محلی بختیاری و ترک قشقایی، سیاه چادر و غذاهای سنتی این دو قوم ساکن در چادگان از جمله آش محلی، شله کشک، آش جو و آش رشته و کدو برانی پخته می‌شود.

در جشنواره اقوام محلی همچنین ساز محلی " ساز و ناقاره" نواخته می‌شود و ترک‌های قشقایی که لباس‌های محلی بر تن دارند، همراه آن رقص محلی چپی را اجرا می‌کنند.

برگزاری چنین جشنواره‌هایی به آشنایی بیشتر گردشگران در شناخت دیگر مشاغل موجود در این شهرستان همچون خراطی و برش کاری با چوب، میناکاری روی مس و دیگر هنرهای دستی کمک کرده و موجب اشتغال‌زایی جوانان شده شده است.

مکان‌های تاریخی چادگان

از جمله مکان‌های تاریخی شهرستان چادگان، عمارت تاریخی معظم الملک است که قدمت آن به دوران قاجاریه می‌رسد و به واسطه آینه‌کاری، گچ‌بری، کاشی‌کاری و هنرهای چوبی از زیباترین آثار غرب اصفهان است؛ این عمارت به خانه دکتر صالحی، خانه آنالویی و عمارت سنگی نیز معروف است.

مسجد جامع چادگان یکی از بناهای قدیمی است که در سال ۱۲۵۲ شمسی احداث شده است و بعدها چندین بار تعمیر و بازسازی شد، این مسجد معماری بسیار زیبایی دارد و از مهم‌ترین قسمت‌های تاریخی آن می‌توان به سر در مسجد اشاره کرد.

مقبره کاوه آهنگر در روستای مشهد کاوه در ۱۳ کیلومتری شهرستان واقع شده است. مردم این روستا به شعر و ادبیات علاقه دارند و هرساله در کنار مقبره کاوه آهنگر مراسم شاهنامه‌خوانی برپا می‌کنند.

لباس‌های محلی مردم چادگان

مردان و زنان چادگان لباس‌های محلی زیبایی دارند، لباس زنانشان از جمله دامن مخملی و روسری بافته شده است و مردان لباس‌هایی به نام " دن آرخالوق" به همراه کلاه نمدی و کفش‌های سفید رنگی به نام " ملیکی" به پا می‌کنند.

زنان، امروزه از لباس‌های محلی خود بیشتر در جشن حنابندان عروسی استفاده می‌کنند.

در کنار ترک‌های قشقایی در این شهرستان لرهای بختیاری هم زندگی می‌کنند که لباس محلی زیبایی دارند و به نسبت ترک‌ها سنت لباس محلی خود را به خوبی حفظ کرده‌اند.

لباس زنان بختیاری شامل مینا، کله چه، دامن قر و لباس بلند می‌شود و مردان بختیاری از دبیت، جوقا و کلاه نمدی " کلاه خسروی" استفاده می‌کنند.

سوغات شهرستان چادگان

بیشتر مردم چادگان به کار کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و سوغات اصلی این شهرستان شامل محصولات کشاورزی از جمله کشک، شیر، دوغ محلی، ماست محلی، سرشیر، پنیر محلی، روغن محلی، قره قوروت، لواشک و سبزی‌های کوهی است که طرفداران زیادی در بین گردشگران دارد

صالحه عباسی، خبرنگار ایمنا

کد خبر 734440

دیگر خبرها

  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • وصول عوارض آلایندگی محیط‌زیست در استان سمنان پیگیری شود
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان