Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: باید روحیه خودباوری و مفید بودن را به دانشجویان مستعد انتقال دهیم تا از خروج استعدادها از کشور جلوگیری کنیم.

به گزارش ایسنا، محمود سعادت‌فومنی در جلسه با معاونان پژوهشی دانشگاه‌های استان خوزستان و دستگاه‌های اجرایی با محوریت "نحوه حمایت بنیاد ملی نخبگان از هسته های دانشجویی مساله محور" که شامگاه گذشته (نهم مهرماه) در سالن ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهارکرد: مجموعه بنیاد ملی نخبگان از سال ۸۵ شروع به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال ۸۵ تا ۸۹ مجموعه فعالیت‌هایی انجام شد اما به هدف اصلی دست نیافت در نتیجه رهبر انقلاب دستور دادند تا اساسنامه‌ای برای بنیاد ملی نخبگان تدوین شود و سال ۹۱ اساسنامه تایید شد. تمام تلاش بنیاد این است که فعالیت‌ها را جهت دهد.

وی گفت: در جامعه ای که زندگی می‌کنیم گروهی از افراد به عنوان استعدادهای برتر شناخته شده‌اند و گروه دیگر متخصصان جامعه هستند. این دو گروه وجه مشترک دارند. گروه سوم اثرگذاران جامعه هستند. این گروه‌ها باهم اشتراکاتی دارند. همچنین برخی از دانشجویان به دلیل نبود سیستم آموزشی مناسب، استعداد خود را کشف نمی‌کنند. مسیر نخبگی عبارت است از تبدیل استعداد به تخصص و سپس تاثیرگذاری. هدف اصلی بنیاد ملی نخبگان، تجمیع این سه گروه از جامعه است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: هدف بنیاد ملی نخبگان کمک کردن به این سه گروه از جامعه برای قرار گرفتن در مسیر درست و جلوگیری از خارج شدن از کشور است. بسیاری از استعدادها به سادگی پیدا نمی‌شوند. درصورتی که استعداد دانشجو یا دانش آموزی کشف شود، باید در همان مسیر قرار گیرد. در حوزه دانشجویی اگر دانشجو در مسیر درست قرار گرفته باشد و براساس استعداد خود رشته تحصیلی را انتخاب کرده باشد، باید به آن کمک کرد تا آموزش‌ها را به خوبی ببیند. متاسفانه دانشگاه این آموزش‌ها را در اختیار دانشجو قرار نمی‌دهند.

فومنی بیان کرد: یکی از دلایل اصلی مهاجرت استعدادهای خوب، قرار نگرفتن امکانات در اختیار آن‌ها است‌. تمام تلاش بنیاد این است که این دست از دانشجویان را توانمند کند و خلا‌ءهایی که در دانشگاه وجود دارد را جبران کند. هرچه بیشتر این خلاءها جبران شوند، افراد آماده‌تری در اختیار جامعه قرار می‌گیرند‌.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: یک طرحی به نام طرح شهید احمدی روشن مدنظر بنیاد ملی نخبگان است که در بخش دانشجویی آن، طرح‌های مختلفی وجود دارد. یکی از این طرح‌ها از این نظر اهمیت دارد که حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد دانشجویان مستعد را در این طرح پوشش دهیم. دلیل شروع این کار، فرمایش رهبر انقلاب است.

وی گفت: ضرورت اجرای این طرح، نیاز به اقتصاد مقاومتی در کشور است که دانش بنیان است و بر اقتصاد معدن و نفت و... تکیه نکرده باشد. برای تکیه بر اقتصاد دانش بنیان نیاز به نیروی متخصص انسانی است که بنیاد در این زمینه تلاش‌هایی انجام داده است‌ و این نیروها از میان دانشجویان مستعد تامین می‌شود.

فومنی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان برای انجام این کار چند هدف در نظر گرفته است، ادامه داد: این اهداف شامل آموزش و توانمندسازی دانشجویان مستعد و آموزش مساله محور است. شناسایی دانشجویان مستعد نباید بر اساس معدل یا رتبه کنکور باشد که متاسفانه تاکنون راه‌حلی برای این مساله وجود نداشته است. اگر دانشجویان زیر نظر یک استاد آموزش ببینند، ارزیابی که استاد از دانشجو ارائه می‌دهد به مراتب قابل استنادتر از رتبه کنکور یا معدل دانشجو است. هدایت دانشجویان مستعد برای شناسایی مسائل راهبردی کشور است‌ و اگر بتوانیم به دانشجو لذت حل مشکلات جامعه را بدهیم، قطعا به فکر خارج شدن از کشور نخواهند بود و احساس مفید بودن می‌کند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: دانشجویان مستعد مشکلاتی نظیر تنهایی و منزوی بودن را دارند و در نتیجه در مقابل آسیب‌های اجتماعی آسیب پذیرتر می‌شوند اما باید شبکه‌ای از این دانشجویان تشکیل شود. همچنین باید مهارت‌های اجتماعی را به این افراد آموزش داد.

وی گفت: متاسفانه جو یاس و ناباوری‌ای در بین دانشجویان است که فکر  می‌کنند جایگاهی ندارند و نمی‌توانند در حل مشکلات سهیم باشند.‌ بر اساس گزارشی که بین دانشجویان رتبه برتر کنکور انجام شد، نشان داده شد که آمار مهاجرت دانشجویانی که در طول تحصیل خود با شرکت‌های دانش بنیان در ارتباط بودند، به مراتب از دانشجویانی که هیچ‌گاه به این شرکت‌ها مراجعه نکرده بودند، کم‌تر بوده است. به نظر می‌آید اگر روحیه خودباوری و مفید بودن را در دانشجویان تقویت کنیم، راحت‌تر در جامعه پذیرفته می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان بنياد ملي نخبگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۳۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگان

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: در فراخوان جدید جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی علاوه بر ۱۸ دستگاهی که در فراخوان قبلی مشارکت داشتند، ۱۵ دستگاه دیگر پای کار خواهند آمد و در مجموع جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه صورت خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، یاسین کیخا با اشاره به ذکر آماری در خصوص جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی، اظهار کرد: طبق مصوبه هیأت وزیران در سال ۱۴۰۰ تاکنون ۳ فراخوان جذب از سوی بنیاد ملی نخبگان اعلام شده است. فراخوان اول و دوم در سال ۱۴۰۱ اعلام شدند که حدود ۷ هزار نفر ثبت نام کردند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان افزود: بعد از بررسی پرونده‌ها، ارزیابی و معرفی به کانون‌های ارزیابی در سال ۱۴۰۲ به صورت تدریجی انجام شد و در نهایت پرونده ۱۳۷۰ نفر در مجموع تأیید شد. در حال حاضر بیش از هزار نفر تعیین تکلیف و به دستگاه‌های اجرایی معرفی شدند و برای تعدادی هم کد استخدامی صادر شده است.

کیخا در ادامه خاطرنشان کرد: بهمن ماه سال ۱۴۰۲ فراخوان سوم بنیاد ملی نخبگان با حدود ۳ هزار و ۲۱ کدشغل از ۱۸ دستگاه اجرایی اعلام شد که ۲۵ هزار نفر موفق به ثبت نام و تأیید نهایی پرونده خود شدند.

وی به نسبت جنسیتی متقاضیان جذب در دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: در فراخوان اول و دوم حدود ۶۰ درصداز متقاضیان آقا و حدود ۴۰ درصد خانم بودند، ولی در فراخوان سوم نسبت جنسیتی متقاضیان برعکس شد،به طوری که حدود ۶۰ درصد متقاضیان خانم و ۴۰ درصد آقا هستند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: در فراخوان اول و دوم میانگین سنی خانم‌ها ۳۵ سال و آقایان ۳۳ سال بود و بیشترین متقاضیان فارغ‌التحصیلان دکتری تخصصی و از استان تهران بودند.

کیخا ضمن اعلام اینکه در فراخوان اول و دوم وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی در بحث جذب نهایی نخبگان معرفی شده نسبت به سایر دستگاه‌ها موفق‌تر عمل کردند، تصریح کرد: بیشترین ظرفیت جذب و کدشغل‌ها در فراخوان سوم مربوط به وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت نیرو وزارت دفاع است. به طور مثال وزارت آموزش و پرورش در فراخوان سوم حدود ۸۰۰ کدشغل اعلام کرده است که نسبت به سایر دستگاه‌ها معنادارتر است.

وی همچنین با اشاره به ذکر آماری در خصوص بیشترین درخواست‌ها نسبت به کدشغل‌های اعلام شده، گفت: به طور مثال سازمان استاندارد ایران فقط ۴ کدشغل اعلام کرده است، ولی مابه ازای هر کدشغل سازمان ۱۳۸ نفر انتخاب اولویت داشتند. بیشترین نسبت انتخاب افراد ما به ازای کدشغل مربوط به سازمان استاندارد ایران و وزارت نفت است.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اعلام اینکه در حال برنامه‌یزی هستیم که فراخوان چهارم جذب را بزودی و در مناسب‌ترین زمان اعلام کنیم، گفت: قرار است در این فراخوان علاوه بر ۱۸ دستگاهی که در فراخوان قبلی مشارکت داشتند، ۱۵ دستگاه دیگر پای کار بیایند و در مجموع جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگان
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • حمایت از راهکارهای استخراج شده در میزهای هم‌اندیشی ایرانیان با تجربه زیست بین‌الملل
  • فراخوان بنیاد ملی نخبگان برای ثبت‌نام جشن ازدواج
  • فراخوان بنیاد ملی نخبگان برای ثبت‌نام جشن ازدواج نخبگان
  • خبر خوش وزیر علوم برای نخبگان
  • کنایه سنگین همتی به سخنان قالیباف: زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید
  • تولید محصول دانش‌بنیان نیروگاهی باهدف جلوگیری از خروج ارز