Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: سارا عرفانی نویسنده و مدرس داستان‌نویسی، مربی اولین مسابقه سالانه خودنویس بود که در سال ۱۳۹۷ برگزار شد. در آن‌مسابقه ۲۰ نفر برگزیده شدند و در کارگاه‌های خودنویس زیرنظر مربیان باتجربه، قلم خود را پرورش دادند.

یکی از شاگردان سارا عرفانی، ترکان قربان‌زاده بود. او نویسنده کتاب «تنها در سامسون» است که داستانش را براساس خاطره‌های واقعی خود نوشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها در سامسون، روایت واقعی زندگی او به‌عنوان یک دانشجو در ترکیه و مواجهه‌اش با یک داعشی است که در نشرسرای خودنویس منتشر و با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد.

مسابقه خودنویس ۳ با موضوع «امید و باور به توان مردم» تا ۳۱ تیرماه برگزار می‌شود و علاقه‌مندان و نوقلم‌های ایرانی و اتباع خارجی می‌توانند در صورت نداشتن اثر منتشرشده، طرح داستانی خود را در سایت Khodnevis.ir بارگذاری کنند.

با سارا عرفانی به مناسبت برگزاری سومین مسابقه سالانه خودنویس گفت‌وگویی داشته‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

*کشف استعداد نوقلم‌ها برای نویسندگان باتجربه چقدر اهمیت دارد؟ آیا تبدیل به دغدغه شده است یا یک فعالیت فرعی و حاشیه‌ای محسوب می‌شود؟

به نظرم خیلی بستگی به آن نویسنده دارد. بعضی نویسنده‌ها شاید کشف استعداد نوقلم‌ها برایشان مهم باشد. اما برای بعضی دیگر اهمیتی نداشته باشد و این برمی‌گردد به ویژگی‌های فردی آن نویسندگان و مسئولیتی که در قبال اجتماع ممکن است احساس کنند یا نه.

*برگزاری کارگاه‌های آموزشی داستان‌نویسی را کاربردی و مفید می‌دانید؟ نقدی به فرم و محتوای این نوع کارگاه‌ها دارید؟

به نظرم کارگاه‌های آموزش داستان‌نویسی می‌توانند مفید باشند اگر استعدادها به درستی گزینش شده باشند. یعنی اگر ابتدا بچه‌های مستعد شناسایی شوند، کارگاه می‌تواند مفید باشد. در مورد نقد به فرم و محتوای کارگاه‌ها باید تک به تک و مصداقی صحبت کرد.

*تابه‌حال برایتان پیش آمده که از انتقال تجربه‌های نویسندگی‌تان به دیگران بترسید یا مردد شوید؟

من وقتی تجربه‌های خودم را به هنرجویان انتقال می‌دهم تاکید می‌کنم که این‌ها تجربه‌های شخصی است و ممکن است روی فرد دیگری جواب ندهد. یا سلیقه و خلاقیت او باعث شود از مسیر دیگری جواب بگیرد. برای همین لزوماً شاید تجربه‌های من برای همه مفید نباشد اما حتماً این را به دوستان علاقه‌مند گوشزد می‌کنم. حتی می‌گویم من اصول نویسندگی را آموزش می‌دهم. یاد بگیرید. اما در نهایت می‌توانید همه را کنار بگذارید و با اصول خودتان بنویسید. اینکه چقدر موفق می‌شوید یا نه به خودتان و نگاه متفاوت‌تان بستگی دارد.

*مهم‌ترین نکاتی که در کارگاه آموزشی خودنویس به شاگردهایتان می‌گفتید چه بود؟

نکات زیادی گفته شد. سعی می‌کردم در دوره‌های ابتدایی عناصر داستان را بگویم که هر نویسنده‌ای به آن احتیاج دارد. در عین حال بعضی فوت و فن‌هایی که شاید خودم سال‌ها طول کشیده و فهمیده‌ام را در اختیارشان گذاشتم.

*ترکان قربان‌زاده شاگرد شما در دوره کشف استعداد خودنویس بوده است و اولین اثر او با نام «تنها در سامسون» پس از انتشار در نشرسرای خودنویس موفقیت‌های بسیاری کسب کرد. به ثمرنشستن تلاش‌هایتان چقدر امید و انگیزه به شما می‌دهد برای آموزش نوقلم‌های بیشتر؟

ترکان قربان‌زاده از ابتدا هم روایت سفرش را خیلی خوب نوشته بود و من از خواندنش لذت بردم و می‌دانستم که بعد از چاپ با استقبال خوبی مواجه می‌شود. اما حتماً انتشار آثار دوستانم برایم بسیار شیرین است. حتی بی‌اغراق از چاپ آثار خودم شیرین‌تر است و بسیار امیدبخش است.

*آیا شما هم در زمان یادگیری اصول و فنون داستان‌نویسی از کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی استفاده کردید؟

من تقریباً بیست و دو سه سال پیش در یکی از دوره‌های مکاتبه‌ای آموزش نویسندگی حوزه هنری شرکت کردم. بعد از آن با مطالعه و شرکت در جلسات نقد سعی کردم نویسندگی‌ام را تقویت کنم.

*ادبیات داستانی ایران را در سال‌های اخیر قوی می‌بینید یا از مسیر پختگی و سوژه‌های خلاقانه دور شده است؟

حتماً هر چه می‌گذرد ادبیات داستانی قوی‌تر می‌شود. اما به نظرم هنوز از نقطه مطلوب فاصله‌ی زیادی داریم و باید بسیار تلاش کنیم.

*در حال نگارش اثر جدیدی هستید؟

کتابی نوشته‌ام که روایت داستانی یکی از بچه‌های جهادگر است. ان‌شاالله به زودی منتشر می‌شود. اتفاقاً داستان را از زاویه دید خود جهادگر که در یکی از ماموریت‌های جهادی دچار سانحه شد و به رحمت خدا رفت نوشته‌ام و سعی کردم از فرم و تکنیک برای اثربخشی بیشتر بهره بگیرم. کتاب را به همراه یکی از دوستان نویسنده‌ام خانم مریم علویان نوشته‌ام و نشر شهید کاظمی قرار است آن را منتشر کند.

*چند اثر داستانی یا غیرداستانی که برای تمرین داستان‌نویسی نوقلم‌ها مفید هستند معرفی کنید.

همیشه مجموعه کتاب‌های آموزش نویسندگی سوره مهر را به هنرجویانم معرفی می‌کنم که کتاب‌های خوبی هستند.

کد خبر 5254578

منبع: مهر

کلیدواژه: نویسندگی داستان نویسی کارگاه داستان نویسی سارا عرفانی نشر صاد تازه های نشر معرفی کتاب ترجمه مرکز فرهنگی شهر کتاب رایزنی فرهنگی درگذشت چهره ها ویروس کرونا رونمایی کتاب انتشارات کتاب جمکران ادبیات کودک و نوجوان کتاب کتاب و کتابخوانی تجدید چاپ برنامه زاویه داستان نویسی کارگاه ها نوقلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۴۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است

به نوشته رسانه پر تیراژ رژیم صهیونیستی، اسرائیل جوانان آمریکا را از دست داده است و بدون تغییر ساختار رهبری اسرائیل، حمایت دولت ایالات متحده را هم از دست خواهد داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، آورات ریتان عضو کنست از حزب کار رژیم صهیونیستی در یادداشتی که در واکنش به تظاهرات گسترده دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا علیه سیاست‌های رژیم صهیونیستی منتشر شده اعتراف کرد، اسرائیل حمایت نه تنها دانشجویان بلکه جوانان آمریکایی را از دست داده است.

در مقدمه این نوشتار آمده است: روز 7 اکتبر ما با یک اقدام نظامی غافلگیر شدیم، روز 8 اکتبر بود که فهمیدیم کابینه‌ای  داریم که قادر به هیچ کاری نیست، و امروز هم شاهد سومین شکست خود هستیم، تا متوجه شویم اسرائیل در بخش رسانه‌ای هم شکست خورده است.

در ادامه این یادداشت نویسنده اعتراف می‌کند، آنچه که با یک کمپ حمایت از فلسطینیان در داخل دانشگاه کلمبیا آغاز و پلیس نیویورک ده‌ها نفر از آنها را دستگیر کرد، به سرعت و بدون هیچ کنترلی به بسیاری از دانشگاه‌های دیگر ایالات متحده و حتی خارج از آن سرایت کرده است، موجی مبهم با شعارهایی همچون تل‌آویو و اسرائیل را منفجر کنید یا گردان‌های قسام ما به شما افتخار می‌کنیم سرتاسر این دانشگاه‌ها را فرا گرفته است و حباب اسرائیل برای دانشجویان آمریکایی را منفجر کرد.

به اعتقاد نویسنده، درست است که فقط مدت کوتاهی است که ایالات متحده با تصویب بسته کمک‌های نظامی خود با اکثریت آرا در مجلس سنا حمایت قدرتمندانه خود را از اسرائیل به اثبات رسانده اما تصاویر رسیده از دانشگاه‌ها در کنار رویکردهای بلند مدت موجود در دولت، رسانه‌ها و جامعه آمریکا ادامه این پشتیبانی را تهدید می‌کند.

سپس نویسنده اعتراف می‌کند: اسرائیل دانشگاه‌ها را از دست داده است، این روند در چارچوب یک عملیات بلند مدت از مبارزات اجتماعی و سیاسی در جامعه آمریکا به وقوع پیوست، در حالی که مفاهیم حمایت از اسرائیل تا حدود زیادی در فرهنگ جوانان ایالات متحده ریشه دوانده بود، امروز به نقطه تغییر رسیده است و تا انکار حق دولت اسرائیل در ادامه بقا و ارتباط یهودیان با سرزمین اسرائیل هم رسیده است.

در بخش دیگری از این نوشتار آمده است، میزان حمایت از اسرائیل در نظر سنجی‌‌هایی که بعد از 7 اکتبر انجام گرفته در میان جوانان بین 18 تا 24 سال به شدت کاهش یافته است.

50 درصد از آنها از حماس حمایت کرده و اکثر آنها هم مخالفت خود را با سیاست‌های بایدن در قبال اسرائیل ابراز داشتند.

آنها همان جوانانی هستند که امروز پلاکاردهای "از دریا تا رودخانه " را برافراشته‌اند و خوستار انتفاضه در دانشگاه‌های بزرگ هستند، و شاید در آینده آنها را در پست‌های کلیدی و تاثیر گذار در مجلس سنا و در دادگاه‌ها و ساختارهای اقتصادی و حتی کاخ سفید ببینیم.

آنچه مشخص است آن است که موضع ضد اسرائیلی و سامی ستیز در حال رخنه به سیاست‌های ایالات متحده هم هست و به ویژه در سال انتخابات نامزدها نمی‌توانند آرای این رای دهندگان احتمالی را نادیده بگیرند.

نویسنده سپس تاکید می‌کند که هشدار اولیه در رابطه با از دست رفتن احتمالی حمایت آمریکا یک ماه پیش نمایان شد، زمانی که ایالات متحده به شکل دراماتیکی حاضر به استفاده از حق وتو علیه طرح پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل نشد، امری که باعث شد نخست وزیر سفر هیئت اسرائیلی به واشنگتن را لغو کرد.

خیزش دانشگاه‌های آمریکا؛ حرف حساب دانشجویان چیست؟سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضانخیزش سراسری دانشگاه‌های آمریکا علیه صهیونیست‌ها/گزارش ویژه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرصت ۱۵ روزه مشاوران املاک برای دریافت شناسه یکتا
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • تولید سه فیلم کوتاه در انجمن سینمای جوان مهاباد
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • ۳ فیلم کوتاه داستانی در مهاباد تولید شد
  • اسامی داوران مرحله استانی اعلام شد/ داورانی از جنس هنر و تجربه
  • گفتگو با نویسنده و بازیگر نمایش‌های طنز رادیو
  • اهمیت سامانه خودنویس در کاهش تلاطمات بازار اجاره با حذف واسطه‌ها و صفر کردن هزینه عقد قرارداد
  • حذف حق‌الزحمه‌های نجومی مشاوران املاک با سامانه خودنویس