Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@20:46:01 GMT

خودکنترلی مفید است یا مضر؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۴۷۴۸۱

خودکنترلی مفید است یا مضر؟

خودکنترلی یا خویشتن‌داری تأثیر چشمگیری در بهزیستی و موفقیت عینی در زندگی دارد؛ بسیاری از افراد بر این باورند که داشتن درجه بالایی از خودکنترلی بسیار سودمند است با این حال در بعضی شرایط می‌تواند مضر محسوب شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، به‌طور کلی خودکنترلی عبارت است از داشتن تسلط و کنترل روی خود بر اساس هر ونه تمایلات و سلایق فردی، به‌گونه‌ای که خواسته‌ها متعادل باشد و هیچ‌گونه افراط و تفریطی در آن‌ها مشاهده نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع علم روان‌شناسی خودکنترلی را به‌عنوان توانایی تحمل احساسات، انگیزه‌ها و رفتارهای شخصی برای رسیدن به اهداف بلندمدت تعریف می‌کند. میل به خودکنترلی (DSC) نشان‌دهنده تمایل به داشتن توانایی بهبودیافته در کنترل خود است. این میل تحت تأثیر خواسته‌های اجتماعی، فرهنگی و همچنین انگیزه‌های درونی قرار دارد.

با این حال کمک به افراد در زمینه داشتن کنترل بیشتر روی خود، چالشی دشوار به حساب می‌آید و همچون آموزش در هر زمینه‌ای، آموزش خودکنترلی نیز در وهله اول نیازمند پاسخ‌گویی به این سوال است که آیا فرد به شخصه تمایلی برای یادگیری آن دارد و می‌خواهد روی خود کنترل داشته باشد یا نه. مطالعات جدید که به‌منظور کشف عناصر مؤثر در بهبود تجربه خودکنترلی افراد صورت گرفته، حاکی است که تمایل انسان‌ها نسبت به داشتن خودکنترلی با یکدیگر متفاوت است. در این مطالعه که به‌صورت مشترک توسط محققان دانشگاه " کوئینزلند" استرالیا و دانشگاه "تگزاس‌تک" ایالات‌متحده‌آمریکا انجام گرفته است، بعضی از عوامل مؤثر بر خودکنترلی شناسایی شده است.

این مطالعه شامل چهار بخش جداگانه بود که در تمامی آن‌ها، مشارکت‌کنندگانی که خودکنترلی پایینی داشتند، دارای میل به خودکنترلی یا DSC بیشتری بودند. در واقع افرادی که به‌طور مزمن خودکنترلی کمی دارند آرزو می‌کنند که کاش تسلط بیشتری روی خود داشتند (بخش کمبود). مهمتر از همه اینکه در هر چهار بخش مطالعه مشخص شد میل به خودکنترلی همچنین به این احساس افراد بستگی دارد که آن‌ها برای دستیابی به اهداف فعلی خود به خودکنترلی نیاز داشته باشند (بخش ضرورت). به عبارتی می‌توان گفت که شرکت‌کنندگان با کمبود خودکنترلی و ضرورت وجود خودکنترلی مواجه بودند.

در مطالعه اول، ضرورت با ترس بیشتر از شکست در رسیدن به اهداف بیان شد و در مطالعه دوم با ارتباط میان میل به خودکنترلی با دستیابی به اهداف در آینده‌ای نزدیک. در مطالعات سوم و چهارم از طرح‌های آزمایشی بهره گرفته و نشان داده شد که تأیید وجود ارتباط میان خودکنترلی و دستیابی به اهداف فعلی (مثلاً وجود آگاهی از اینکه کار دشواری در پیش روی فرد قرار دارد) منجر به افزایش میل به خودکنترلی می‌شود. در این مطالعات همچنین مشخص شد که داشتن تمایل شدید به خودکنترلی با افزایش تمایل برای فراگیری آموزش‌های خودکنترلی همراه است که این امر اهمیت عملی درک مبانی این میل را برجسته می‌کند.

با این حال مطالعه انجام گرفته در سال ۲۰۱۷ که به بررسی پیامدهای داشتن تمایل شدید به خودکنترلی روی عملکرد شغلی افراد پرداخته بود، نشان داد که میل به خودکنترلی بیشتر با ایجاد اختلال در راندمان کاری در برابر چالش‌های دشوار همراه است و درنتیجه عملکرد شغلی را ضعیف می‌کند. این مطالعه باعث شد بسیاری از افرادی که میل به خودکنترلی داشتند از دریافت آموزش در این زمینه منصرف شوند چرا که عوامل آن را بسیار وخیم می‌دانستند.

نکته اینجاست که در اغلب موارد در روند رسیدگی به چالش‌ها، تمایل خیلی دیر به وجود می‌آید و به دنبال آن نمی‌توان چشم‌اندازی از موفقیت داشت. داشتن تمایل برای کنترل بیشتر خود، تنها زمانی منجر به بهبود خودکنترلی می‌شود که در راستای یک فرآیند بلندمدت خود بهبودی یا خودسازی قرار گیرد. اگر میل به خودکنترلی زمانی ایجاد شود که فرد به درجه بالایی از خودکنترلی نیاز دارد، این میل می‌تواند بسیار مضر باشد. برای دریافت اثرات مثبت میل به خودکنترلی، این میل باید در نقطه‌ای ایجاد شود که تغییر در آن امکان‌پذیر است. تغییر در خودکنترلی چالشی بسیار دشوار است که باید آن را سفری طولانی‌مدت در نظر گرفت، نه یک اتفاق ناگهانی.

این یافته‌ها که کمک مؤثری در درک فرآیندهای حاکم بر توانایی افراد در ایجاد خودکنترلی بهتر و مفیدتر محسوب می‌شود، بر لزوم داشتن میل به خودکنترلی و نیز درک تأثیر آن در ایجاد رفتارهایی واقعی تأکید دارد که هدف آن‌ها بهبود خودکنترلی به عنوان یک عامل مهم در برنامه‌هایی است که روی افزایش خودکنترلی تمرکز دارند. یافته‌های این مطالعه در مجله APA Motivation Science منتشر شده است.

کد خبر 509663

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مطالعات محققان طرح های مطالعاتی روان شناسی علم روانشناسی سلامت روانی خودکنترلی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق روی خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۷۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند

بر اساس نتایج یک مطالعه بین‌المللی، عمده اقدامات حفاظتی کمک می‌کند تنوع زیستی در جهان کمتر از دست برود.

به گزارش ایسنا، گروهی بین‌المللی از کارشناسان طی یک دوره ۱۰ ساله به بررسی اقداماتی از جمله پرورش تخم ماهی شینوک (نوعی سالمون) برای رهاسازی تا ریشه‌کنی جلبک‌های مهاجم پرداختند.

نویسندگان گفتند یافته‌های آنها یک «روزنه امید» برای کسانی است که در زمینه حافظت از گونه‌های جانوری و گیاهیِ در معرض خطر می‌کوشند.

در حال حاضر یک سوم کل گونه‌هایی که تحت نظر هستند به دلیل فعالیت‌های انسانی در خطر انقراض قرار دارند.

در این مطالعه که در ژورنال «ساینس» منتشر شده، دانشمندان از ده‌ها موسسه پژوهشی، ۶۶۵ برنامه حفاظت از محیط زیست را بررسی کردند که قدمت برخی از آنها به سال ۱۸۹۰ می‌رسید.

اینها در کشورها، اقیانوس‌ها و به روی انواع مختلف گونه‌ها انجام شده بودند و نتایج نشان داد که دو مورد از هر سه مورد کار حفاظتی اثر مثبت داشته است.

دکتر «پنی لانگهامر»، معاون اجرایی موسسه خیریه محیط زیست «ری:‌وایلد»، یکی از نویسندگان این مقاله گفت: اگر این روزها سرفصل های مربوط به انقراض را بخوانید، ممکن است راحت دچار این تصور شوید که ما در تنوع زیستی شکست خورده‌ایم – اما باید تصویر جامع‌تر را در نظر داشت.

این مطالعه قوی‌ترین شواهد تا به امروز را ارائه می‌کند دایر بر اینکه «حفاظت» نه فقط وضعیت تنوع زیستی را بهبود می‌بخشد و از سرعت افت تنوع زیستی می کاهد، بلکه زمانی که موثر می‌افتد، واقعا اثرگذار است.

روایات موفقیت:

* کاهش ۷۴ درصدی روند نابودی جنگل‌ها در حوضه کنگو پس از معرفی برنامه‌های مدیریتی

* به دلیل مدیریت گونه‌های صیاد در جزایر حائل فلوریدا، شمار جمعیت یک نوع پرستوی دریایی به نام «لیست ترن» دو برابر شد

با این حال، در یک مورد از هر پنج مورد، اقدامات حفاظتی باعث کاهش جمعیت گونه‌های هدف شده بود.

دکتر لانگهامر گفت: یکی از جالب‌ترین یافته‌ها این بود حتی زمانی که یک مداخله حفاظتی برای گونه‌ای که در نظر گرفته شده بود کارساز نبود، گونه‌های دیگر ناخواسته سود بردند.

برای مثال، ایجاد مناطق حفاظت‌شده برای اسب‌های دریایی استرالیایی به این معنی بود که تعداد بیشتری از آنها طعمه می‌شدند زیرا جمعیت گونه‌های شکارکننده آنها افزایش یافته بود.

اینکه تنوع گونه‌ها و جمعیت آنها دچار نوسان شود طبیعی است - اما سرعت انقراض اکنون ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر سریعتر از آن است که دانشمندان انتظار دارند.

به گزارش بی بی سی، دانشمندان بر این باورند که تغییر اقلیم، نابودی زیستگاه و گسترش گونه‌های مهاجم از عوامل این وضع است.

در سال ۲۰۲۲ تقریبا ۲۰۰ کشور «چارچوب جهانی تنوع زیستی» را امضا و توافق کردند که روند افت طبیعت را تا پایان دهه متوقف کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • چراغ سبز گواردیولا به برناردو سیلوا؛ می‌توانی به بارسلونا بروی!
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید