Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس از قم_مهدی حاجیلو: امتحانات نیم سال اول 1400- 1401 در دانشگاه‌های نقاط مختلف کشور با توجه به شرایط کرونایی هر استان به صورت غیرحضوری و یا ترکیب حضوری و غیرحضوری دنبال می‌شود.

دانشگاه مفید در ترمی که گذشت به دانشجویان خود اعلام کرد که تصمیم دارد امتحانات نیم سال اول را به صورت حضوری برگزار کند که این تصمیم اعتراض برخی از دانشجویان این دانشگاه را به دنبال داشت و این افراد ضمن ثبت سوژه‌ای با عنوان « انتقاد دانشجویان دانشگاه مفید به برگزاری امتحانات حضوری » خواستار پیگیری این موضوع شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از شیوع ویروس کرونا در سال 1398 با توجه به وضعیت کشور، ستاد ملی مقابله با کرونا دستور داد تا دانشگاه‌ها در کل کشور آموزش و امتحان غیر حضوری را در دستور کار خود قرار دهند، حالا پس از گذشت نزدیک به دو سال، در نیم سال اول تحصیلی 1400-1401 برخی دانشگاه‌ها مانند دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی، امتحانات خود را به صورت غیرحضوری برگزار کردند اما دانشگاهی مانند دانشگاه علوم پزشکی تصمیم گرفت با توجه به حساسیت‌های درس علوم پزشکی بعضی از امتحانات و حتی کلاس‌ها را هم به صورت حضوری برگزار کند.

دانشگاه مفید نیز تصمیم بر این گرفت که با توجه به شرایط و داشتن زیر ساخت‌های مورد نیاز، امتحانات پایان ترم خود را با کمک دانشگاه‌های 12 شهر در کشور به صورت حضوری برگزار کند.

 

*شیوه برگزاری امتحانات بر عهده دانشگاه‌هاست

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم در تاریخ 15 دی ماه 1400 بیان کرد: مهم‌ترین پارامتر و سیاست وزارتخانه تصمیم ستاد استانی مقابله با کرونا است، اگر ستاد استانی با توجه به وضعیت رنگ بندی کرونا مجوز برگزاری امتحان به شکل حضوری را بدهد، دانشگاه ها باید شرایط خود را بررسی کنند اگر دانشگاهی شرایط برگزاری امتحانات حضوری و امکاناتی از جمله خوابگاه‌ها، رستوران‌ها و سایر موارد را داشت می‌تواند امتحان حضوری را در دستور کار خود قرار دهد چراکه با این اوصاف هیچ مانعی از نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وجود ندارد.

*مطالبه کمیسیون دانشجویی استانداری آموزش حضوری است
حسن محبوبی دبیر کمیسیون دانشجویی استانداری قم در گفت‌و گو با خبرنگار فارس اعلام کرد: تاکید وزارت علوم و دولت این است که آموزش حضوری در دستور کار دانشگاه‌ها قرار گیرد، اگر ستاد استانی مقابله با کرونا مجوز دهد ما از دانشگاه‌ها می‌خواهیم تا آموزش حضوری از سرگرفته شود.

وی ادامه داد: همه ما می‌دانیم آموزش مجازی هیچوقت نمی‌تواند مانند آموزش حضوری عمل کند. وقتی دانش‌آموزان ما در کشور به مدرسه می‌روند و حضوری درس می‌خوانند جای تعجب دارد که دانشجویان ما در سن بالا به صورت غیرحضوری درس می‌خوانند.

محبوبی گفت: دانش آموزی که هنوز به درک کاملی از رعایت شیوه‌نامه‌ها نرسیده است و دارای شرایط تزریق واکسن هم نیستند درس خواندن را حضوری دنبال می‌کند اما دانشجویی که واکسن کرونا را تزریق کرده و پروتکل‌ها را هم رعایت می‌کند از نعمت آموزش حضوری محروم است.

دبیر کمیسیون دانشجویی استانداری اظهار کرد: دانشگاه‌ها باید هرچه سریع‌تر با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و شرط تزریق واکسن آموزش را حضوری دنبال کنند که از این بیشتر عقب نمانند. دانشجویانی که علاقه‌مند به آموزش حضوری هستند، نامه‌های خود را به صورت تجمیعی به استانداری قم ارسال کنند تا ما از مطالبه آن‌ها با خبر شویم و پیگیری‌های لازم را برای تحقق خواسته‌های آنان دنبال کنیم.

با توجه به اینکه دانشگاه قم نماینده عالی وزارت علوم در استان قم است و به عنوان دانشگاه مادر در این استان فعالیت می‌کند، برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر به سراغ یکی از مسئولان این دانشگاه رفتیم.

*دانشگاه مفید اجازه برگزاری امتحانات حضوری را داشته است

حمیدرضا ابراهیمی مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه قم در گفت‌وگوی تلفنی با خبرنگار فارس بیان کرد: آخرین ابلاغیه‌ای که از طرف ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت علوم به دست ما رسیده ، مبنی بر این است که اگر دانشگاهی ظرفیت برگزاری امتحانات به صورت حضوری را دارد می‌تواند با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و دریافت مجوز از ستاد استانی مقابله با کرونا امتحانات پایان ترم خود را به صورت حضوری برگزار کند.

وی ادامه داد: دانشگاه مفید هیچ عمل غیر قانونی انجام نداده است و با توجه به سیاست‌های خود و برنامه‌ریزی‌های داخلی تصمیم بر برگزاری امتحانات به صورت حضوری گرفته است که این تصمیم از هفته‌ها قبل به دانشجویان دانشگاه مفید اعلام شده بود و دانشجویان از این موضوع مطلع بودند.

ابراهیمی تصریح کرد: برگزاری امتحان به صورت حضوری کار آسانی نیست و از هر نظر دشواری‌های خود را دارد که دانشگاه مفید این دشواری‌ها و هزینه‌ها را به پذیرفته تا ارزیابی تحصیلی بهتری را رقم بزند، اعتراضات دانشجویان این دانشگاه در رابطه با برگزاری آزمون حضوری به جا نیست و از نظر قانونی فاقد اعتبار است و دانشجویان باید تابع تصمیمات دانشگاه باشند. 

*جای خالی روابط عمومی در دانشگاه مفید   

برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در تلاش بودیم تا با مسئولان دانشگاه مفید ارتباط برقرار کنیم اما متأسفانه مسئولان این دانشگاه از پاسخگویی به سئوالات مطرح شده در این سوژه امتناع کردند.

این گزارش موجب افزایش آگاهی دانشجویان نسبت به عملکرد قانونی دانشگاه مفید می‌شود اما با این وجود مسئولان دانشگاه به خبرنگار فارس پاسخگو نبودند و این نشان از ضعف روابط عمومی در این دانشگاه است، درحالی‌که اگر رسالت روابط عمومی در دو بعد درون و برون‌سازمانی، به خوبی در این دانشگاه جدی گرفته می‌شد مشکلات و شبهات دانشجویان در داخل دانشگاه رفع و به خارج از دانشگاه کشیده نمی‌شد.   

در پایان باید بگوییم که دانشگاه مفید مشکلی برای برگزاری امتحانات به صورت حضوری نداشته است و وزارت علوم و ستادهای ملی و استانی مقابله با کرونا، تصمیم شیوه برگزاری امتحانات را به این دانشگاه واگذار کرده‌اند.

دانشگاه مفید هم با توجه به این اختیار، با کمک دانشگاه‌های 12 شهر در سطح کشور امتحانات را به صورت حضوری برگزار کرد، دانشجویان بومی در داخل دانشگاه مفید و دانشجویان غیر بومی برای شرکت در امتحان، در نزدیک‌ترین دانشگاه شهر خود حضور یافته و امتحان را به صورت حضوری پشت سر گذاشتند.

انتهای پیام/78023

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز صورت حضوری برگزار استانی مقابله با کرونا برگزاری امتحانات صورت حضوری برگزاری امتحان دانشگاه مفید ستاد استانی آموزش حضوری دانشگاه ها وزارت علوم نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۳۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه ۲ امتحان «ریاضی» و «علوم» پایه ششم به صورت هماهنگ کشوری برگزار می‌شود، گفت: امتحانات پایه ششم همواره به صورت هماهنگ منطقه‌ای برگزار و ارزش‌یابی دانش‌آموزان در دوره ابتدایی (پایه اول تا ششم) به صورت توصیفی انجام می‌گیرد اما مقرر شده امتحانات ۲ درس مذکور به صورت هماهنگ کشوری برگزار شود.

حمید طریفی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص جزییات این خبر اظهار کرد: معلم خود دانش‌آموزان پایه ششم اوراق امتحانی «ریاضی» و «علوم» را تصحیح خواهند کرد و عملکرد دانش‌آموزان به عنوان ابزاری در کار پوشه آنها در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این آزمون، معلم بر اساس ارزشیابی که در طول سال تحصیلی از دانش آموز و از طریق فعالیت‌های آموزشی طول سال تحصیلی اعم از تکالیف، آزمون‌های مستمر، تکالیف مهارت محور و در واقع اطلاعات مربوط به کار پوشه دانش‌آموز، نمره پایانی را تعیین می‌کند افزود: امتحاناتی هم که در انتهای دوره تحصیلی پایه ششم اخذ می‌شود، به عنوان یکی از ابزارهای سنجش اندازه گیری است که در اختیار معلم مربوطه قرار می گیرد و در واقع قضاوت را در مورد دانش آموز تکمیل می‌کند.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قبلا طراحی سوالات توسط گروه‌های آموزشی مناطق در سطح شهرستان و منطقه طراحی می شد ادامه داد: اما اکنون سوالات امتحانی توسط گروه‌های آموزشی در معاونت آموزشی ابتدایی و در سطح ستاد طراحی می‌شود.

طریفی با بیان اینکه همچنین مقرر است امتحانات هماهنگ توسط خود معلم و در کلاس مربوطه برگزار شود گفت: هدف برگزاری دو آزمون کشوری ریاضی و علوم ارزیابی کلیت نظام آموزشی است.

وی افزود: با این کار ارزیابی دقیقی از عملکرد نظام آموزشی و کیفیت آموزشی خواهیم داشت تا نحوه اجرای آزمون، تصحیح اوراق امتحانی، نمره دهی به دانش آموزان، اعمال و فرآیندهای ارزشیابی دانش آموز توسط معلم مربوطه به مشابه سایر آزمون‌های مداد کاغذی که در طول سال تحصیلی گرفته می‌شده، انجام می شود لذا این آزمون به عنوان یکی از ملاک‌های ارزشیابی پایانی دانش‌آموز استفاده خواهد شد.

وی اظهار کرد: ارزشیابی تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی به صورت «توصیفی» در طول سال تحصیلی بر اساس آیین نامه ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • تشکیل زنجیره سبز برای تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی
  • تجمع دانشجویان دانشگاه خلیج فارس در حمایت از خیزش ضد صهیونیستی
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • حمایت دانشجویان دانشگاه خلیج‌فارس از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکایی
  • دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • ثبت ۱۵ هزار تماس با مرکز صدای مشاور بهزیستی
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود